Sternocleidomastoideus

Symptomer fra den store skrå halsmuskel kan behandles med zoneterapi hos din zoneterapeut

Sternocleidomastoideus

Sternocleidomastoideus

Sternocleidomastoideus smerteområde

Sternocleidomastoideus smerteområde

Sternocleidomastoideus smerteområde

Sternocleidomastoideus smerteområde

Den store skrå halsmuskel

Sternocleidomastoideus er halsens mørbrad og er delt i 2  – den claviculare del og den sternale del.
Symptomer fra den sternale del af Sternocleidomastoideus er tydeligst i panden rundt over øjet i samme side, kan give rødmen i øjeæblet, slørret syn, smerter i nakke og øverst på brystben ved kravebenet(clavicula).

Symptomer fra den claviculare del af Sternocleidomastoideus er tydeligst i panden og øret, som koncentrations besvær, øresusen og balanceproblemer.
Øget spænding i Sternocleidomastoideus er ofte årsag til hovedpine eller migræne. Ved piskesmældsulykker er symptomer fra Sternocleidomastoideus meget udtalte.

Zoneterapi er meget effektfuld til behandling af symptomer fra Sternocleidomastoideus.
3-5 zoneterapi behandlinger over en kort periode vil reducere symptomerne kraftigt.

Er symptomerne tilbagevendende eller opstået over en længere periode, vil det være nødvendigt med opfølgende zoneterapi behandlinger, til kroppen er i optimal balance og musklen har opnået sit optimale styrke niveau.

Når Sternocleidomastoideus kun er aktiv i den ene side, vil den vippe hovedet til egen side og rotere det, så ansigtet vendes til modsatte side.
Når Sternocleidomastoideus arbejder sammen i begge sider vil de bøje nakken, rejse brystbenet og assistere ved forceret vejrtrækning.

Sternocleidomastoideus er en af de posturale muskler. De posturale muskler regulerer kroppens balance, i forhold til de input kroppens selvregulerende balance mekanisme modtager fra sensorer i muskler, øjne, ører og fødder. Muskelspændingen i de posturale muskler er afsættet for at kroppen fungerer optimalt. Længere tid med øget spænding vil påvirke kropsfunktioner, kropsholdning og symptomer blive tydeligere. Længere tid med øget spænding vil indvirke på kroppens opfattelse af egen balance og symptomerne vil dukke op igen og igen.

Scroll to Top