Psoas

Symptomer fra Hoftebøjeren kan behandles med zoneterapi hos din zoneterapeut

IliacusPsoas

Iliacus
Psoas

Psoas

Psoas

Hoftebøjeren

Psoas og Iliacus arbejder tæt sammen og kaldes under et Iliopsoas eller hoftebøjeren. Psoas er delt i Psoas major og Psoas minor.

Symptomer fra Psoas er tydeligst i lænden tæt på rygsøjlen  i området mellem sidste ribben og hoften, når overkroppen rettes ud fra siddende position, ved fremad føring af lår under løb og ved indad- og udadrotation i hofteleddet.
Psoas har en vigtig rolle i at opretholde en opret kropsholdning.
Iliopsoas flekterer, indad- og udadroterer i hofteleddet.

Zoneterapi er meget effektfuld til behandling af symptomer fra Psoas.
3-5 zoneterapi behandlinger over en kort periode vil reducere symptomerne kraftigt.

Er symptomerne tilbagevendende eller opstået over en længere periode, vil det være nødvendigt med opfølgende zoneterapi behandlinger, til kroppen er i optimal balance og musklen har opnået sit optimale styrke niveau.

Iliopsoas er en postural muskel. De posturale muskler regulerer kroppens balance, i forhold til de input kroppens selvregulerende balance mekanisme modtager fra sensorer i muskler, øjne, ører og fødder. Muskelspændingen i de posturale muskler er afsættet for at kroppen fungerer optimalt.

Længere tid med øget spænding vil påvirke kropsfunktioner, kropsholdning og symptomer blive tydeligere. Det vil indvirke på kroppens opfattelse af egen balance og symptomerne vil dukke op igen og igen.

Scroll to Top