Multifidi lumborum

Symptomer fra de middellange rygmuskler kan behandles med zoneterapi hos din zoneterapeut

Multifidi

Multifidi

Smerteområder

Smerteområder

Multifidi lumborum

Symptomer fra Multifidi lumborum opleves som træthedsfornemmelse og træghed i lænderegionen omkring korsbenet ved bevægelse og midt på ryggen ved de nederste ribben og kan trække frem i maveregionen.

Symptomerne opstår ikke ved bevægelse, men symptomerne øges over tid og opleves som en vedvarende tiltagende faktor og det er en lettelse at sidde eller ligge  – helst ligge for at aflaste hvirvelsøjlen helt.

Multifidi lumborum ekstenderer nederste del af hvirvelsøjlen og opretholder hvirvlernes optimale indbyrdes position i forhold til udgangspunkt for bevægelse.

Zoneterapi er meget effektfuld til behandling af symptomer fra Multifidi lumborum.
3-5 zoneterapi behandlinger over en kort periode vil reducere symptomerne kraftigt.

Er symptomerne tilbagevendende eller opstået over en længere periode, vil det være nødvendigt med opfølgende zoneterapi behandlinger, til kroppen er i optimal balance og musklen har opnået sit optimale styrke niveau.

Multifidi lumborum er en af de posturale muskler. De posturale muskler regulerer kroppens balance, i forhold til de input kroppens selvregulerende balance mekanisme modtager fra sensorer i muskler, øjne, ører og fødder.

Multifidi_smerte_1a

Multifidi smerteområde

Muskelspændingen i de posturale muskler er afsættet for at kroppen fungerer optimalt.

Længere tid med øget spænding vil påvirke kropsfunktioner, kropsholdning og symptomer blive tydeligere. Det vil indvirke på kroppens opfattelse af egen balance og symptomerne vil dukke op igen og igen.

Scroll to Top