Infrahyoid

Symptomer fra Infrahyoid musklerne kan behandles med zoneterapi hos din zoneterapeut

Symptomer fra Infrahyoid gruppen er tydligst i svælg,næseslimhinde f.eks. ved forkølelser, halsproblemer, som hæshed.

Infrahyoide muskler (den prætracheale muskelgruppe), spænder sig fra tungebenet og halsens viscera til sternum. De kan lave ventralflexion af halsen. De har betydning ved sugning, synkning, tale og respiration.

De kan sænke tungeben og strubehoved under respiration og synkning.

Symptomer, der opstår ved øget spænding af musklerne kan være:

  • øget slimdannelse
  • rømmen
  • ømhed ved synkebevægelse
  • synkebesvær
  • lettere  hoste
  • hæs, ru stemme

Symptomer i halsen, som er opstået mindre end 5-7 uger tilbage, kræver ca 3-5 zoneterapi behandlinger over en kort periode og vil reducere symptomerne kraftigt.

De første 2-3 zoneterapi behandlinger ligger forholdsvis tæt med max. 7 dages mellemrum. Herefter øges behandlingsintervallet i forhold til symptomernes tydelighed og hvor hurtigt ømheden på reflekszonerne aftager.

Længere varende – gentagne – kroniske symptomer

Er symptomerne tilbagevendende eller opstået over en længere periode, vil det være nødvendigt med opfølgende zoneterapi behandlinger, til kroppen er i optimal balance og musklerne har opnået sit optimale styrke niveau.

Symptomer over længere tid vil influere på kroppens opfattelse af egen balance og påvirke kropsfunktioner, kropsholdning. Symptomer vil blive tydeligere og flere mindre symptomer kan støde til.

Halsen er en fint reguleret mekanisme med mange små muskler, som arbejder sammen i en præcis funktionel enhed. De sørger for at slimhinden er intakt, så den kan beskytte os fra udefra kommende urenheder. Første barriere i immunforsvaret. Ydermere er de aktive ved vejrtrækning og spisefunktion – synkebevægelsen.

Scroll to Top