Halsmuskler,indre

Slim og irritation i halsen kan behandles med zoneterapi af din zoneterapeut

Strb_lat_msk_5Strb_lat_msk_6Symptomer, der opstår ved øget spænding af halsmuskulaturen, som omkranser spise- og luftrør kan være:

  • øget slimdannelse
  • rømmen
  • ømhed ved synkebevægelse
  • synkebesvær
  • lettere  hoste
  • hæs, ru stemme

Symptomer i halsen, som er opstået mindre end 5-7 uger tilbage, kræver ca 3-5 zoneterapi behandlinger over en kort periode og vil reducere symptomerne kraftigt.

De første 2-3 zoneterapi behandlinger ligger forholdsvis tæt med max. 7 dages mellemrum. Herefter øges behandlingsintervallet i forhold til symptomernes tydelighed og hvor hurtigt ømheden på reflekszonerne aftager.

For at opnå et vedvarende positivt resultat af behandlingen med reflekszoneterapi, er det nødvendigt at justere aktivitets niveauet efter kroppens signaler.Strb_pst_msk_1Strb_lat_msk_4

Længere varende – gentagne – kroniske symptomer

Er symptomerne tilbagevendende eller opstået over en længere periode, vil det være nødvendigt med opfølgende zoneterapi behandlinger, til kroppen er i optimal balance og musklerne har opnået sit optimale styrke niveau.

Symptomer over længere tid vil influere på kroppens opfattelse af egen balance og påvirke kropsfunktioner, kropsholdning. Symptomer vil blive tydeligere og flere mindre symptomer kan støde til.

Halsen er en fint reguleret mekanisme med mange små muskler, som arbejder sammen i en præcis funktionel enhed. De sørger for at slimhinden er intakt, så den kan beskytte os fra udefra kommende urenheder. Første barriere i immunforsvaret. Ydermere er de aktive ved vejrtrækning og spisefunktion – synkebevægelse.

Spiserøret f.eks. er et 25-30 cm langt muskuløst rør, der forbinder svælget med mavesækken. Det har to lukkemuskler (sfinktere), en øvre og en nedre. Spiserøret har to hovedfunktioner, dels transport af føde fra svælget til mavesækken, dels at forhindre tilbageløb af maveindhold.

Strubehovedet (larynx) er et stemmeorgan som sidder i struben og har vigtige opgaver også under fordøjelse (synkning af mad og væske) og respiration.
Strubehovedet har et skelet som består af brusk og er beklædt af en slimhinde. Under slimhinden findes små muskler, som bevæger stemmebåndene mennesker taler. Strubehovedet danner forbindelsen mellem øvre og nedre luftveje. Det lukker for de nedre luftveje under synkning af mad og væske.

Scroll to Top