Tarmsystem

Tarmproblemer kan behandles med zoneterapi hos din zoneterapeut

Sm_intesti_musk_2Smerter i maveregionen kan stamme fra tarmsystemet.

3-5 zoneterapi behandlinger vil reducere spændingen i den glattemuskulatur, som omkranser tarmsystemet og regulerer fødemassens gennemstrømnings hastighed i tarmsystemet.

Yderligere opfølgende zoneterapi behandlinger, vil normalisere spændingen i den glattemuskulatur, og bringe slimhinden i tarmsystemet tilbage til normal tilstand.
Det er ofte nødvendigt med et længere kontinuerligt behandlings forløb, før tarmsystemet vedbliver i normal funktion.
Når symptomerne er tilbagevendende eller opstået over en længere periode, vil det være nødvendigt med opfølgende zoneterapi behandlinger, til kroppen er i optimal balance.

Symptomer fra tarmsystemet kan være

Smerteområde for tyktarm

Smerteområde for tyktarm

Smerteområde for tyndtarm

Smerteområde for tyndtarm

  • Varierende konsistens af fæces
  • Hyppig tynd afføring
  • Diffuse smerter i maveregionen
  • Oppustet mave
  • Kramper mavesmerter omkring navlen
  • Mavesmerter under navlen
  • Oppustethed
  • Opkast forskellige former for intolerans
  • Tarmbetændelse – colitis.

Der er muskellag, som omgiver tarmsystemet i dets fulde længde. Et cirkulært muskellag, som omkranser tarmsystemet og et longitudinalt muskellag, som løber i længderetningen af tarmsystemet.
De muskler har indflydelse på miljøet i tarmsystemet og fødemassens gennemstrømningshastighed. Er der ændret spænding vil det have indvirkning på hele tarmfunktionen og der vil vise sig forskellige symptomer. Symptomerne vil blive mere tydelige overtid og det vil tage tid at genoprette til normal funktion.

Snit af tyktarm

Snit af tyktarm

Mavemusklerne og rygmuskler, vil ligeledes influere på miljøet og fødemassens gennemstrømningshastighed i tarmsystemet.
Der vil vise sig forskellige symptomer. Symptomerne vil blive mere tydelige overtid og det vil tage tid at genoprette til normal funktion.

Hos en voksen kan Tyndtarmen blive ca. 6 m lang og 2-3 cm i diameter. I tyndtarmen optages næringsstoffer fra føden gennem tarmvæggen. Tarmvæggens overflade er særlig stor, fordi den består af mikroskopiske fingerlignende fremspring kaldet villi. Tyktarmen kan blive ca. 1,5 m lang og ca. 5 cm i diameter. I tyktarm optages primært vand og salte.

Hvis symptomerne er tilbagevendende, vil vi anbefale regelmæssig zoneterapi behandling over en længere periode, til den glattemuskulatur og slimhinden er i vedvarende normal tilstand.

Scroll to Top